Onderwijsrobot Nao

ONDERWIJSROBOT NAO EN NYOYN

Heeft u Nao al gezien? Nao is onze onderwijsrobot en ondersteunt kinderen bij het leerproces. Nao reageert op (non)verbale communicatie van kinderen. De robot kan voor allerlei doeleinden worden geprogrammeerd. Op dit moment ondersteunt Nao de Engelse lessen, de beweeglessen en kunnen kinderen Nao inzetten om bijvoorbeeld topografie te leren.

Natuurlijk vervangt Nao niet onze leerkrachten en pedagogen. Wat Nao wel doet is de betrokkenheid van kinderen en enorm verhogen en een bijdrage leveren aan het gepersonaliseerd leren.

Durft u mee een doorkijkje te maken naar de toekomst? Misschien is deze toekomst wel dichterbij dan uw denkt. Heeft u een tablet? Gebruikt u social media? Internetbankieren?

Wij denken dat in het onderwijs van de toekomst ieder kind een soort Nao heeft. Wellicht ziet Nao er dan niet meer uit als een robot, maar een eigen device (apparaat) wat precies je leerontwikkeling bij houdt en ondersteunt, wat ter plekke jou als kind voorziet van alle informatie die nodig is, die jou in contact brengt met anderen die jouw leerproces kunnen begeleiden. Een ICT middel wat jouw gepersonaliseerd leerplan voortdurend aanpast en jouw persoonlijke leerdoelen ondersteunt.

 

 

Digitaal leren

Ook hebben we naast digiborden en tablets en een digitale interactieve wand waarop je met elkaar kunt spelen en leren!

header-004.jpg