De eerste dag bij Mondomijn

DE EERSTE DAG BIJ MONDOMIJN

De eerste dagen bij Mondomijn zijn altijd spannend. Jij en je ouders moeten even wennen en aan een nieuwe situatie: het Domijn, hoe de dag eruit ziet, je leerkrachten, pedagogisch medewerkers en je groepsgenootjes. Dit is de basis voor om je veilig te voelen en je nieuwe omgeving verder te ontdekken. Daarom nemen we de tijd zodat je rustig kunt wennen.

Kennis maken

We nodigen jou en je ouders uit om kennis te maken tijdens een intakegesprek. Hierin vertellen we hoe een dag bij Mondomijn eruit ziet en willen we graag weten wat jouw behoeften zijn. We maken afspraken over het wennen en het aantal wendagen. De pedagogisch medewerkers en leerkrachten van de groep zorgen ervoor dat er altijd extra tijd en aandacht is voor jou en je ouders. En natuurlijk zijn je ouders ook welkom om een kijkje te komen nemen.

Overstap naar Mondomijn

Start je bij Mondomijn in het onderwijs en heb je al op een andere basisschool gezeten? Dan bekijken we voor de toelating wat je precies nodig hebt van ons. We gaan hierover in gesprek met je vorige school en je ouders. Ook mag je twee dagen bij ons komen ‘proefdraaien’. Besluiten je ouders dat je naar Mondomijn komt? Dan maken we afspraken over wanneer en hoe je bij ons kunt instromen. Afhankelijk van je behoeften kan het instromen iets langer duren. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat alle voorwaarden voor jou, voor de groep en voor de medewerkers optimaal zijn wanneer je bij Mondomijn start.