Wat is een IKC

Wat is een IKC

Een integraal kindcentrum is een plek waar iedereen samen werkt vanuit één visie, één team en één plan. Bij Mondomijn worden baby’s, peuters, kleuters en kinderen tot 13 jaar in één doorgaande lijn gevolgd.

Afgestemd op de behoeften van het kind

Een integraal kindcentrum biedt onderwijs, kinderopvang, maar bijvoorbeeld ook sportactiviteiten afgestemd op de behoeften van de kinderen. Bij Mondomijn werken wij samen met Jibb op het gebied van sport en met het Kunstkwartier voor de invulling van cultuureducatie. Kinderen kunnen zich zo binnen en buiten schooltijd optimaal en in de volle breedte ontwikkelen.

Aanbod op maat

Mondomijn biedt een aanbod op maat. Dit betekent dat u zowel van kinderopvang als onderwijs gebruik kunt maken, maar ook voor één van beide voorzieningen kunt kiezen. Mondomijn ondersteunt de behoeften van uw kind en gezin hierdoor optimaal. Het grote voordeel van een integraal kindcentrum is dat uw kind de hele dag wordt opgevangen door een vast team van medewerkers op één locatie.

Optimaal tot bloei

Voor uw kind betekent dit dat het aanbod geheel wordt afgestemd op zijn of haar behoeften. Mondomijn biedt maatwerk in leerstof, leertijd en leerstijl, zodat er alle ruimte is om de talenten van uw kind optimaal tot bloei te laten komen.